Кои са неразрешените проблеми броени дни преди предсрочните избори 18.10 | 13:44

Лазарова каза, че ключов проблем е нежеланието на хората да гласуват. И обясни, че в момента текат обученията на комисиите.

От iNews.bg

Кои са неразрешените проблеми броени дни преди предсрочните избори коментираха Ива Лазарова, председател на Обществения съвет към ЦИК, и Ваня Нушева от "Прозрачност без граници" в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Лазарова каза, че ключов проблем е нежеланието на хората да гласуват. И обясни, че в момента текат обученията на комисиите.

Нушева каза, че острият политически сблъсък между двете крила на ДПС ще продължи да бъде една от открояващите се характеристики на предизборната кампания. "В изборния ден можем да очакваме по-висок градус на напрежение между застъпници и членове на секционните комисии", допълни тя. И посочи още, че обучението на секционните избирателни комисии винаги се провежда в последния момент. Нушева каза, че членове на комисиите също се сменят на финала, без новите да са получили нужното обучение.

Нушева каза, че избирателите имат нужда от повече информация по въпросите, които възникнаха - дали всичко е наред с машините, хартията и софтуера.

Според Лазарова начинът, по който е написан протоколът, може да бъде по-опростен, за да се улеснят членовете на комисиите. Тя изрази надежда, че няма да има бели бюлетини.

Водещи

Най-четени