Одобриха 6 проекта за 23 млн. лева на Община Видин само за месец 08.07 | 11:57

От общината обещават и още ремонти с допълнителни средства

От Деляна Петкова

Само в рамките на един месец шест проекта на Община Видин са получили одобрение за финансиране и реализация, съобщиха от общинската администрация. Общата стойност на одобрените проекти е над 23 милиона лева.

През юни "зелена светлина" получиха регионалното депо за отпадъци, "Интегрираните планове за градско развитие", "Всички деца с равен старт" и Центъра за ранна интервенция, който скоро ще бъде открит.

През изминалата седмица пък бяха одобрени идеите за изграждане на областен информационен център за 400 хил. лева и "Фестивал на изкуствата "Дунавски вълни" за над половин милион. Сега остава подписването на финансовите споразумения, коментират от общината. 

Някои от проектите са подготвяни в продължение на повече от две години, обясни кмета на общината Румен Видов. "В тези 23 милиона лева не влизат проектите, които много скоро започваме да изпълняваме – пълната реконструкция на булевард "Панония” и "Видинска крепостна система "Калето” за още близо 10 милиона лева", обясни още той.

Наред с тези проекти, общината обяви обществена поръчка за избор на изпълнител и за ремонт на уличната мрежа в града и по селата. За тези дейности са заделени над 2.2 млн лева. Продължава усилена подготовка и по проектното предложение за изграждане на пречиствателна станция във Видин за още няколко десетки милиона лева.

Водещи

Най-четени