Гей скандал тресе американската дипломация 12.12 | 14:44

Генералният консул на САЩ в Истанбул ще се омъжи за турчин

От iNews.bg

Генералният консул на Съединените щати в Турция възнамерява да се омъжи за турски младеж в края на месеца. Церемонията ще се състои в американския щат Уисконсин, където еднополовите бракове са позволени, съобщава CNN-Turk.

Според информацията Държавният департамент на САЩ вече e дал съгласието си за сватбата на генералния консул на САЩ в Истанбул Чарлс Хънтър с турчина Рамадан Чайсевер. Двамата влюбени се запознали преди години и почти от самото начало живеят заедно.

Хънтър предложил на турския си партньор брак преди няколко месеца и получил положителен отговор. Консулът е разкрил намеренията си за брак пред своето семейство в Деня на благодарността.

Сватбата ще се състои на 20 декември. След това новобрачното семейство ще прекара празниците по Коледа и Нова година в САЩ, а после ще се върне в Истанбул, където също ще бъде организиран сватбен прием.

Докато в САЩ на подобна сватба не се гледа като нещо неестествено, то за югоизточната ни съседка не можем да кажем същото. Религията и политиката, която се води в Турция многократно демонстрират неприемане на еднополови бракове и връзки.

Политиката на Ердоган дори поде кампания, в рамките на която изрази намерение да изтегля обратно турските деца, осиновени от еднополови двойки в различни европейски държави.

Водещи

Най-четени