Москва предлага песен за Асад за „Евровизия 2017” 15.05 | 18:18

Говорителката на руското МВнР продължи да се гаври с политизирането на конкурса

От iNews.bg

В Русия продължават да иронизират избора на победител на приключилия тази нощ конкурс Евровизия и с избора на победител – украинската певица Джамала и нейната песен "1944”, която целият свят определи като доста съмнителен реален първенец и разтълкува като атака срещу Русия. В профила си във Facebook говорителят на външното министерство в Москва Мария Захарова, която сутринта също се изказа критично към резултата от песенния конкурс, сега буквално се изгаври с него, предлагайки догодина там да има песен, посветена на сирийския президент Башар Асад.

"Мисля, че на следвашия конкурса трябва да се пее за Асад”, пише тя. Захарова даже предлага и припев на потенциалната песен за "Евровизия 2017” - "Assad bloody, Assad worst. Give me prize, that we can host" ("Асад е кървав, Асад е най-лошият, дайте ни приз, за да проведем "Евровизия”.

В поста си Захарова отговаря задочно и на въпроси на западни журналисти относно това, че Русия смята песента на украинската певица за политизирана, предаде "РИА Новости”. "Русия ли го казва? Ха! Ето какво пише външният министър на Швеция в Twitter”, пише говорителката на Лавров и цитира поста на Маргот Валстрьом Must remember fate of Crimean Tatars I 1944 and onwards. Congrats @jamala #Eurovision2016 (Трябва да помним съдбата на кримските татари през 1944 г. и последствията. Поздравления Джамала).

"Работа на Швеция ли е да се изказва по този проблем”, пише още Захарова.

Водещи

Най-четени