Северин Красимиров от Германия: Ударих Виктория, блъснах я, но не съм, я убивал 12.10 | 16:30

Задържаният за тежкото престъпение признава още, че е бил пиян и надрусан

От iNews.bg

Северин Красимиров, който бе задържан в Германия по подозрение, че е изнасилил и убил журналистката Виктория Маринова в Русе, е признал частично вината си. Това съобщи прокурор Бернд Колкмайер от прокуратурата в град Целе, където се намира арестантът, предаде БНР.

Пред германския съд Северин твърди, че сутринта на 6 октомври в парк край Дунав в град Русе, под влиянието на алкохол и наркотици, се е скарал с непозната за него млада жена, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отрича да я е изнасилвал. Не е възнамерявал и убийството ѝ, цитира още прокуратурата твърденията на Северин.

"Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството", заяви още германската прокуратура.

Днес прокуратурата е наредила екстрадицията на Северин Красимиров. Тя очакваше последните документи от България за това, сред които и писмо, че затворите ни отговарят на минималните европейски стандарти.

Северин се е съгласил на опростена процедура по пращането му в България, което означава, че той ще бъде качен на самолета до дни. Крайният срок в такъв случай е 10 дни.

Сега се очаква България да прати полицаи за извеждането му и с първия възможен полет на "България ер" той ще бъде прибран в България. Преди да разпореди екстрадицията на Северин Красимиров,  германската прокуратурата е била информирана от българските власти, че у нас той ще бъде настанен в арестно помещение с европейски стандарти - 4 квадратни метра  жилищна площ и самостоятелен санитарен възел, съобщиха от правосъдното министерство.

Водещи

Най-четени