ФБР проучва дали News Corp не е подслушвала телефони на жертви от 11 септември 15.07 | 10:46

Засега проучването е в ранна фаза и не е ясно дали ще се премине към пълно разследване

От Ивайло Ачев

Федералното бюро за разследване започна проучване на слуховете, че медийната група на Рупърт Мърдок News Corporation е опитала да се добере до записи от телефонните разговори на жертвите от атентатите от 11 септември 2001 година, предаде АП.

Решението за започване на разследване от страна на ФБР дойде след като конгресменът от Републиканската партия Питър Кинг заедно с още няколко свои колеги написа специално писмо до директора на ФБР Робърт Мюлер, в което поиска да бъде проучена ситуацията.

Според анонимен източник на АП разследването е в самото начало, но не е ясно какви мерки са взети и в каква насока върви.

ФБР постоянно прави предварителни проучвания по въпроси и проблеми, които са направили впечатление на Конгреса, за да реши дали си заслужава да се започне пълно разследване, припомнят американските медии.

В момента News Corporation е в нокдаун заради разкритията около британския таблоид News of the World, който е плащал на британската полиция за записи от телефонни разговори на жертви на престъпления. След избухването на скандала News of the World беше спрян.

Водещи

Най-четени