Шокиращи истини за „Ислямска държава“! Деца организират атентати 15.06 | 15:53

Мюсюлмански духовник разкри, че лидерите на ISIS си падат по „педофилия“

От Лазар Тодоров

Най-младият джихадист в света, извършил самоубийствен атентат в Ирак, е само на 17 години. Талха Асмал е бил роден в Западен Йоркшир и семейството му го описва като "любящ, мил, грижовен син". Смъртта му все още не е потвърдена официално от семейството, но покрай новината за самоубийството на младежа, още една новина за ужасите, извършвани от лидерите на "Ислямска държава", стресна света.  

1519927

Имамът Кари Асим от джамията "Мека Масдид", който вече е бил награждаван за усилията си да изгради връзки между общностите в Лийдс след терористичните атаки от 8 юли обяви, че лидерите на "Ислямска държава" "действат като педофили", зарибявайки млади мъже. 

"Общността е в пълен шок и не вярва в това, че младеж от Йоркшир се е превърнал в най-младия атентатор-самоубиец от Великобритания", каза той.

Този пример е показателен за влиянието, с което "Ислямска държава" се ползва върху младежта, но не е единствен.

Едва 20-годишен, Томас Евънс от Бъкингамшир, се присъединил към терористична група в Сомалия, създадена през 2011 г., след като приел Исляма и променил името си на Абдул Хаким.

Смята се, че британският екстремист е бил убит, докато се бори за "Ал Кайда", в групаровката "Ал Шабаб".

Полковник Дейвид Обоньо заяви пред Reuters, че Евънс се смята за мъртъв, но самоличността му не може да бъде потвърдена, докато не бъдат завършени криминалистичните изследвания.

Говорителят на Министерството на външните работи и въпросите на Британската общност заяви: "Ние сме наясно с докладът за смъртта на британския гражданин, но до този момент не можем да потвърдим смъртта му."

1519835

Майката на Евънс - Сали Евънс заяви пред Министерството на вътрешните работи през февруари, че се почувства "разочарована" от властите, защото не са успели да спрат сина ѝ да избяга в Сомалия.

През февруари 2011 г., на възраст от 21 години, Евънс се опитал да купи билет до Кения, но бил спрян от полицаите на летище Хитроу. Само няколко месеца по-късно той успял да избяга в Египет, като казал на семейството си, че иска да научи арабски.

Той се свързал с майка си през януари 2012 г., за да й сподели, че е избран да се присъедини към групировката "Ал Шабаб".

Смята се, че Томас Евънс е свързан със смъртта на над 70 души.

Водещи

Най-четени