US посолството: Корупцията вреди на ръста на БГ икономиката 09.12 | 13:04

Изявление по повод на Международния ден за борба с корупцията

От iNews.bg

Днес, в Международния ден за борба с корупцията, ние отдаваме признание на лицата и организациите, които работят за справяне с корупцията и укрепване на върховенството на правото. Това посочват в свое изявление по повод на Международния ден за борба с корупцията от американското посолство у нас.

Посолството на САЩ с гордост подкрепя инициативата на Антикорупционния фонд и Фондация "Америка за България", която отличава няколко български журналисти, допринесли значително за постигане на напредък в това отношение.

Смелите и всеотдайни журналисти, като тези, които са отличени днес, са изключително важни, за да може правителствата да бъдат държани отговорни за своите действия. Това е вярно както за Съединените щати, така и за България.

България има удивителен потенциал. Тя има талантлива работна сила и богато културно наследство.

Корупцията обаче вреди на икономическия растеж, влошава непредсказуемата правна система и задушава медийната независимост.

България може да разгърне своя потенциал и да стимулира растежа и иновациите чрез съгласувани усилия в борбата с корупцията.

Поздравяваме хората и организациите, които се борят с корупцията всеки ден, за да изградят едно по-добро бъдеще за България.

Водещи

Най-четени