Градинката пред "Св. Седмочисленици" мязала на Мюнхен 05.10 | 10:22

Така смята авторът на проекта Иво Пантелеев

От Ани Романова

Градинката пред църквата "Св. Седмочисленици”, която предизвика огромна обществена реакция след като онлайн се появиха снимки след направения ремонт, приличала на Мюнхен. Това смята авторът на проекта архитект Иво Пантелеев.

"Градинката е предвидена да бъде с едроразмерни бетонни плочи. Инспирацията идва от един малък площад в Мюнхен. Няма голяма разлика между двете”, категоричен е Иво Пантелеев.

Архитектът уточни, че естествено разликата в цените на двете настилки е между 3-4 пъти по-висока в полза на Мюнхен.

Той коментира, че настилката е част от концепцията на проекта и няма никаква промяна в тях от самото начало. Панталеев добави, че преди да бъде изпълнен проекта за градинката всичко е съгласувано.

"Аз съм длъжен да кажа, че ми харесва. Харесва ми, разбира се. Това е резултат от едни усилия, които не са произволни и случайни”, коментира Пантелеев в студиото на "Тази сутрин” по бТВ.

"За мен няма проблем в естетическия избор на настилката”, коментира още Пантелеев.

"Има много резки изказвания, но проектът е изключително сложен. Не чух нито един от изказващите се да познава проекта и оттам изказванията им олекват. Чух не едно положително мнение от колеги как изглеждат тези плочи”, каза още архитектът.

Иво Пантелеев е категоричен, че избраната настилка няма да бъде подменена.

Водещи

Най-четени