Бербатов добавя блясък на Фулъм, дори дузпите му са красиви 15.03 | 11:15

Медийният гигант ESPN пусна материал, посветен специално на българския нападател

От Мариян Найденов

Българският нападател Димитър Бербатов получи поредното си признание, след като в сайта на американският медиен гигант ESPN се появи материал, посветен специално на него.

Материалът е публикуван в блога на Фулъм и е със заглавие: "В чест на качествата на Бербатов". Авторът му Фил Майсън е дългогодишен спортен журналист, както и запален фен на "котиджърс". Той обещава на феновете, че ще продължи да следи изявите на българската звезда и да излага мнението си за него.

"Няма изненада в това, че Димитър е определен за четвърти най-добър трансферен удар във Висшата лига през този сезон след Мигел Мичу, Робин ван Перси и Санти Касорла", пише в статията си Фил Майсън.

В този блог ще продължа да пиша за качествата на Димитър Бербатов и решението му да се присъедини към Фулъм", пише още авторът и продължава:

Идването на Бербатов на "Крейвън Котидж" беше голяма новина и изненада всички. Толкова голямо име не бе се появявало във Фулъм от трансфера на Едвин ван дер Сар, когато Жан Тигана беше мениджър на отбора. Тогава коментарът на френския специалист е следният: "Това е трансфер, с който новият ни собственик г-н Мохамед Ал-Файед показва, че футболът е бизнес и привличането на топиграчи ще накара и други звезди да дойдат при нас.

Нашият голмайстор може и да ни носи късмет, но дали Берба добавя стойност за парите, дадени за него и нещо още по-спорно - дали идването му е добро за отбора? Предполагам, че по този въпрос ще има много различни мнения. Като се има предвид репутацията и изявите му на "Олд Трафорд", където сър Алекс даде 30 милиона паунда за него, за да го държи на пейката през половината време, не мисля, че някой от нас е очаквал да види кой знае каква работоспособност от Бербатов в атаката и защитата на Фулъм.

Представянето на българина не може да се нарече образцово - спомням си няколко мача през зимата, които Дими реши, че са приключили и не се стараеше да преследва изгубени каузи или пък неточни пасове.

Без съмнение Бербатов е страхотен талант и едва ли има клуб във Висшата лига, който да не го желае в редиците си. Заслугата за привличането му във Фулъм е изцяло на мениджъра Мартин Йол, който го преследваше упорито и в крайна сметка успя.

Можем само да се надяваме, че част от неговия магически прах се е посипал и по останалите от клуба и, че влиянието му ще става дори още по-силно с по-добри футболисти около него през следващия сезон. Всяко докосване на Бербатов носи магия, дори дузпите му са красиви.

Радващо е, че Дими показва, че му пука за Фулъм. Предполагам, че всичко ще е добре, докато знаем, че мястото ни в Премиършип не е застрашено. Ако Бербатов отбележи още половин дузина голове и направи запомнящи се мачове през пролетта, то със сигурност той ще добави блясък както към своя, така и към сезона на Фулъм.

Фил Майсън, ESPN

Водещи

Най-четени