Боби Михайлов за новия формат на "А" група 03.06 | 17:21

Очаква се първенството да остане с 10 отбора и да има 36 кръга

От iNews

Изпълкомът на БФС днес реши, че отборите които получават промоция от Б група Хасково и Марек, няма да участват от новия сезон в А група защото нямат лиценз.

Така няколко седмици преди старта на новия сезон се очертава нова революция и първенството може да започне с 10 отбора. Президентът на БФС Борислав Михайлов даде насоки какво трябва да се случи в следващите дни.

"На този етап отборите, които получават лиценз за следващия сезон, са 10. Ако остане така, те ще играят по четири пъти през сезона в 36 кръга. Това ще се реши допълнително. Ако Марек и Хасково изпълнят предписанията и получат лиценз, отборите в "А" група ще бъдат 12. При това положение всички ще играят по два пъти, след което ще има плейофна фаза 6 на 6", коментира президентът на БФС Борислав Михайлов.

Той отрече възможността друг отбор или отбори от "Б" група да влезе в елита на мястото на Марек или Хасково.

"Няма такъв вариант. Двата клуба имат една седмица, за да отговорят на предписанията. Изискванията за участие в "А" група са ясни още отпреди една година и са публикувани в сайта на футболния съюз. Надявам са да се постараят и да ги изпълнят в срок", каза Михайлов.

Все още не е уточнен въпросът за изпадащите, ако клубовете в елита останат 10.По всяка вероятност при това положение един клуб ще изпада и един ще влиза от "Б" група, ако не бъде решено увеличение на отборите в елита на 12 от сезон 2015/2016.До седмица ще е ясно дали отборите в "А" група ще бъдат 10 или 12. След това ще решим всички допълнителни въпроси", каза

 

Водещи

Най-четени