Вучинич донесе победа на Юве и направи стриптийз 06.04 | 21:59

Черногорският национал вкара два гола и получи жълт картон заради нестандартния си начин на изразяване на радостта

От Даниел Любомиров

Ювентус постигна пореден важен успех по пътя към втора поредна титла в Серия А, след като подчини Пескара с 2:1 в ранния мач от 31-ия кръг на Калчото.

Двете попадения за успеха реализира черногорският национал Мирко Вучинич, който откри резултата от дузпа в 72-ата минута. За нарушението Джузепе Рицо от състава на гостите получи директен червен картон и задачана на "Старата госпожа" до края на срещата стана по-лесна.

Вучинич подпечата успеха на домакините в 78-ата минута с втория си гол в мача, който помогна на тима да се бетонира на първа позиция в класирането.

Почетното попадение за гостите вкара Емануел Касионе в 83-ата минута, за да фиксира крайното 2:1.

Черногорският нападател стана 9-ти пореден различен голмайстор за "бианконерите" в Серия А в последните случаи, когато тимът поразява мрежата на противник.

Самият Вучинич има основания за задоволство, защото вече има 9 гола в Калчото и 4 в турнира за Купата на Италия и Шампионската лига - това е най-силното му представяне с екипа на "бианконерите".

След тази победа "Старата госпожа" вече има 71 точки и се извиси с 12 над втория Наполи, който утре приема Дженоа на своя стадион "Сан Паоло". Пескара остава последен с 21 пункта.

Ако не бяха героичните 6 спасявания на ветерана Иван Пелицоли през първото полувреме, то "делфините" щяха да са изостанали в резултата далеч по-рано и загубата им можеше да бъде разгромна.

Великолепното представяне на Пелицоли попречи на Емануеле Джакерини на два пъти, на Себастиан Джовинко и на Фабио Куалярела да намерят целта преди почивката.

В 72-ата минута Роци дръпна за фланелката Вучинич след изпълнение на пряк свободен удар на Артуро Видал, а съдията не се поколеба да остави Пескара с човек по-малко и да посочи бялата точка.

Вучинич хладнокръво се разписа от 11-метровия наказателен удар и изведе Ювентус напред. Нападателят на домакините скандализира с нестандартния си начин на празнуване на гола.

Той свали гащите си и ги размаха във въздуха сякаш се кани да ги запрати в коша за пране.

Естествено, реферът показа жълт картон на черногореца, а след отбелязването на втория гол Вучинич изобщо не изрази радостта си от добре свършената работа.

Правилникът гласи, че когато играч свали част от екипа си, следва да бъде наказан с официално предупреждение.

Само че обикновено това се прилага за сваляне на фланелка след радост от гол, а не... гащетата.

В 78-ата черногорецът получи кълбото вляво в пеналтерията, елегантно се завъртя, за да се изведе на стрелкова позиция и не остави никакви шансове на иначе отлично представилия се Пелицоли - 2:0.

Пескара не заслужаваше да запише подобно поражение заради храброто си представяне в мача и стигна до почетен гол в 83-ата минута чрез точния изстрел на Касионе.

Водещи

Най-четени