В щаба на Лукойл уверени, че отборът има място в групите на Еврокъп 05.10 | 07:59

"Студентите" ще бранят крехка преднина от 5 точки в мача реванш от плейофите на турнира днес

От Михаела Ганчева

Баскетболният шампион Лукойл Академик отпътува за Чехия с единствената мисъл за победа и класиране в груповата фаза на турнира Еврокъп преди реванша с Простейов, който ще се изиграе по-късно днес.

"Студентите" ще трябва да бранят крехкия си аванс от 5 точки след победата със 70:65 в първия мач в София миналия вторник, но на заминаване настроението в българския щаб бе отлично, а от изявленията на ръководство и играчи се носеше оптимизъм и увереност в успеха в днешния евросблъсък.

"Със сигурност няма да ни е леко, но сме далеч от идеята да правим планове с колко точки можем да си позволим да загубим. Мисля, че Лукойл е по-добрият отбор и заслужава да спечели”, заяви старши треньорът на тима Йовица Арсич. "Трябва по-добре да действаме в защита, да сме агресивни. Оптимист съм, не ме притеснява качеството на противника и очаквам да победим. Нямаме проблеми с контузии, освен това успяхме да направим пълен скаутинг на съперника, което ни липсваше в първия двубой", допълни той.

"Отиваме в Чехия със самочувствието на добър отбор, който отдавна води битки в Европа. Можехме да заминем за реванша с по-голямо предимство, но ако покажем нашата игра днес, ще успеем. И двата отбора има за какво да се борят, надявам се ние излезем крайните победители в спора", бе коментарът на опитния капитан Тодор Стойков.

Отборът, воден от Йовица Арсич, отпътува за Чехия в пълен състав, като единственият остъстващ на летище "София" - Ламонт Мак ще се присъедини към тима на място. Срещата реванш от квалификациите за втория по сила клубен турнир в Европа стартира днес от 19.00 часа.

Водещи

Най-четени