Иван Иванов посвети наградата на покойната си майка 20.12 | 07:39

Защитникът беше изненадан от отличието

От Краси Киров

Българският национал Иван Иванов бе много изненадан след като получи наградата за футболист номер 1 на България. Защитникът на Базел бе избран в анкетата след като направи много успешен сезон в Сърбия и бе трансфериран в Базел.

Иван Иванов посвети приза на покойната си майка, която винаги го е подкрепяла в най-трудните моменти. Самият защитник призна, че неговия фаворит за спечелване на приза е бил Ивелин Попов.

"Наистина съм изненадан, както вече казах: имах совй фаворит за тази награда. Надеждите ми бяха да бъда в първата тройка. Развълнуван съм, изключително съм горд и е признание за мене. Накрая искам да поздравя моите двама треньори от времето в детско-юношеския футбол, защото никой не бива да забравя откъде е тръгнал," бяха първите думи на победителя Иван Иванов пред Миляна Велева от ТВ 7.

"Тази награда посвещавам на покойната ми майка, която винаги ме е подкрепяла в тежките момент. Поздравявам и хората, които са оказали най-голямо влияние за моето развитие - Васил Петров треньор в Македонска слава и Сашо Йорданов в юношите на ЦСКА."

"Станах футболист, защото съм проходил с топка в краката, а и заради емоциите от САЩ 94 и постиженията на нашите герои там. Това наистина е върхът в индивидуален план за мене, но имам още доста години във футбола и се надявам да постигна повече неща."

Попитан кои са били неговите идоли във футбола в детските години, той отвърна: "Сигурно за много хора нападателите са идоли. Но аз винаги съм се възхищавал от Трифон Иванов, Петър Хубчев и съм гледал на видео Георги Димитров-Джеки. И винаги съм се впечатлявал."

"Най-трудният момент за мене през тази година беше трансферът в Базел, който се превърна в голяма сага. А и първият месец беше изключително труден за мене. Периодът на адаптация в Швейцария беше малко по-дълъг, защото там е различно- друг начин на живот, друга страна."

"Всичко около този трансфер продължи повече от месец, но сега ще отнеса наградата в Базел и се надявам, че там ще я оценят по достойнство. Смятам, че последните 2-3 години демонстрирах постоянство и това признание е награда за моя труд," завърши бранителят, който е на 25 февруари догодина ще навърши 26 години.

Водещи

Най-четени