Иво Тонев съзря кампания против Левски 21.04 | 16:41

Силният човек на "Герена" отговори на обвиненията по адрес на "сините"

От Константин Симидчийски

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев даде интервю в ефира на Канал 3, отговаряйки на обвиненията за съдийска подкрепа към "сините".

Вчера Левски спечели с 2:1 гостуването си на Литекс в Ловеч, а от лагера на домакините заваляха силни обвинения към софийския тим. Финансовият директор на Литекс Величко Дихонов нарече Левски "държавен отбор", докато Христо Стоичков открито намекна, че "сините" се ползват със силно изразената подкрепа на съдиите.

Иво Тонев от своя страна заяви, че според него има действаща кампания срещу Левски, отричайки всички обвинения от подобен тип.

"Това са абсолютни глупости. Има кампания срещу нас от 20 дни. Тук много се изкривяват нещата и всички се опитват да създават напрежение в Левски. Напоследък отразяването на нашия отбор не е коректно. Всички налагат мнението, че реферите помагат на Левски. Моето лично усещане е, че в някои ситуации реферите ни и ощетяват. За какви компенсации говорим. Вчера Боримиров ми каза много притеснителни неща на полувремето, които е видял в Ловеч. Но искам да си ги запазя за себе си", заяви Тонев, явно визирайки думите на Боримиров, че Христо Стоичков е оказал натиск на рефера Николай Йорданов в тунела на стадиона.

Тонев сподели мнение, че претенциите на Литекс относно вчерашния двубой са неоснователни.

"Първо, няма никакви дузпи, за които те претендират. Това, за което имат претенции - хипотетично нарушение, а и то е извън наказателното поле. Това е ваше мнение, че има фаул. Техният играч настъпи топката. Нямам намерение да споря. Виждам какво се случва. През второто полувреме си припомнихме мрачните години в Ловеч и това как се свиреше там. И през миналата година си заминаха съдии след мачове на Ловеч. Уважавам Стоичков, полага огромни услилия и се възхищавам на работата му. Няма да коментирам несериозните му думи", каза силният човек на "Герена".

Водещи

Най-четени