Изписаха Серхио Перес от болницата 30.05 | 19:21

Мексиканският пилот на Заубер се съвзе след тежката катастрофа, претърпяна в Монако тази събота

От Константин Симидчийски

Мексиканският пилот на Заубер Серхио Перес бе изписан от болницата в Монако, където бе приет след тежката катастрофа по време на квалификацията за Гран при в събота.

Перес разкри, че се чувства далеч по-добре, като новобранецът във Формула 1 дори изрази оптимизъм, че ще може да участва на предстоящия старт в Канада след две седмици.

В събота Перес катастрофира по брутален начин в шикана по време на Q3, след като загуби контрол над движещия се със сериозна скорост болид. Мексиканецът се размина с леко сътресение и натъртвания в бедрото, прекарвайки и два дни под наблюдение в болница "Принцес Грейс".

"Чувствам се добре. Малко ме боли, но това идва от мускулите и не ме тревожи", заяви младокът. "В неделя все още се чувствах замаян, но това е всичко. Благодаря на Господ - здрав съм, като очаквам да се завърна в действие съвсем скоро".

"В болницата се отнесоха повече от добре с мен. Благодаря на персонала там, като искам да благодаря и на всички, които са се тревожили за мен. Хората от отбора, както и хората, които дойдоха да ме посетят. Моето семейство също бе с мен. Благодаря и за всички съобщения, които получих. Благодарен съм за подкрепата и съжалявам, че не успях да отговоря на всички. Te бяха наистина много, поради което батерията на телефона ми бързо падна", обясни Перес.

Попитан, дали би успял да участва още на следващия старт в Канада, мексиканецът демонстрира оптимизъм. "Да, почти съм сигурен, че ще карам в Монреал. В следващите дни ще направя всичко нужно, за да се случи това".

Серхио Перес призна, че спомените му относно инцидента все още са доста размити.

"Помня как стартирах в Q3, като помня и част от инцидента. Не помня много неща след удара, включително и спасителните процедури. Наистина не зная какво причини катастрофата. Инженерите ми казаха, че не е имало проблем с болида. Мога само да предположа, че съм бил извън линията или може би съм натиснал спирачки върху неравност".

Водещи

Най-четени