Лидерите Арсенал и Челси с победи в Англия 05.12 | 00:16

"Артилеристите" се наложиха над Хъл Сити, "сините" и Съндърланд с голово шоу

От Божидар Азманов

Лидерът във Висшата лига на Англия Арсенал продължи победния си ход, след като се наложи с 2:0 като домакин над Хъл.

"Артилеристите" излязоха напред в резултата още в 3-та минута, когато Никлас Бендтнер с глава оползотвори центриране на Арън Рамзи за 1:0 и се разписа в първия си мач като титуляр за лондончани от 1005 дни насам.

Две минути след началото на второто полувреме Месут Йозил направи резултата 2:0 със своя гол номер 3 в Премиършип. Асистенцията пък отново бе на Рамзи.

Така Арсенал записа девета победа в последните десет мача срещу Хъл и остава лидер в Англия с актив от 34 точки след 14 мача. Втори е тимът на Челси, а футболистите на Жозе Моуриньо са на 4 пункта зад "топчиите".

"Сините" надвиха Съндърланд с 4:3 като гост в един от най-вълнуващите двубой в Англия тази вечер.

Джоузи Алтидор даде преднина на "черните котки" в 14-ата минута. Андреа Досена стреля слабо от пряк свободен удар, но американецът имаше късмет топката да се озове в него, за да реализира за 1:0.

Преднината на домакините обаче трая само 3 минути, а изравнителното попадение вкара Франк Лампард с глава, възползвайки се от хубаво центриране на Еден Азар. Именно белгийският национал направи 2:1 за Челси в 36-ата минута с красиво попадение.

В 50-ата минута Съндърланд съумя да изравни чрез Джон О'Шей, а отново Азар даде преднина на аванс на Челси 12 минути по-късно.

До края на двубоя падхаха още две попадения. В 86-та минута Фил Бардсли си вкара автогол за 2:4, а две минути след това поправи грешката си с попадение във вратата на Петър Чех за крайното 3:4.

След това поражение Съндърланд оставана на последното 20-то място в таблицата със скромните 8 точки, докато съперникът на Арсенал - Хъл е на 12-ти със 17 пункта.

Още за двубоите от Висшата лига вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени