Лудогорец получи награда за развитие на българския футбол 24.12 | 10:29

Димитър Димитров-Херо беше удостоен с приз за Феърплей

От Краси Киров

Есенният лидер в А група Лудогорец (Разград) получи наградата за развитие на българския футбол.

Наградата е учредена от ДАКС медия, организатор на анкетата Футболист на годината и връчена от вицепрезидента на БОК Весела Лечева.

Собственикът на Лудогорец (Разград) - бизнесменът Кирил Домусчиев, получи приза, който беше присъден за трета година.

Преди това нейни носители станаха Черноморец (Бургас) и Чавдар (Етрополе). На церемонията присъстваха президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, националният селекционер Любослав Пенев и помощниците му от щаба, президенти на клубове, треньори, ветерани, деятели.

Старши треньорът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров-Херо беше удостоен с приз за Феърплей, като наградата на името на легендата Георги Аспарухов беше връчена от журналиста от БНР Борислав Нинов.

Специални награди получиха и двама от легендарните български футболисти от 60-те и от началото на 70-те години. Това са поетът с топка Димитър Якимов и Димитър Ларгов, бивш президент на БФС и легенда на Славия. 

Ларгов навърши съвсем скоро 75 години, а в кариерата си има 24 мача и 3 гола за националния отбор. Той е президент на БФС от 1991 г. до 1993 г., участник на Световното първенство през 1966 г.

Якимов пък получи наградата си във връзка със своята 70-годишнина лично от президента на БФС Борислав Михайлов. Якимов има 67 мача и 10 гола за националния отбор на страната. Като юноша е европейски шампион през 1959 г.

Водещи

Най-четени