Лукойл Академик отпадна от "Юрочалъндж" 30.03 | 22:05

"Студентите" загубиха гостуването си на словенския КРКА (Ново место)

От Константин Симидчийски

Баскетболният ни шампион Лукойл Академик приключи с участието си в турнира "Юрочалъндж", след като тази вечер "студентите" претърпяха поражение с 69-71 при гостуването си на КРКА (Ново место).

Сблъсъкът със словенците бе изключително интригуващ и оспорван, но за съжаление българският тим не успя да излезе победител от него, губейки войната с едва две точки разлика. Така КРКА спечели тази 1/4-финална серия с резултат 2-1 победи, като ще търси път към финала на надпреварата.

Лукойл водеше до три минути и половина преди края на мача, когато домакините излязоха напред при 64-63. Домакините вкараха още две точки, а Девин Грийн и Ламонт Мак вкараха по един наказателен удар за 65-66.

Последваха грешки и за двата тима и размяна на по две точки за 68-67 за домакините, 21 секунди преди края. След това Горан Иконич отбеляза нови два наказателни удара за словенците, а Хийт върна бързо двете точки. Душан Джорджевич бе фаулиран, като вкара първия и изпусна втория си опит. След това в края на мача Брандън Хийт стреля от тройката, но не успя и така Лукойл отпадна по драматичен начин.

Най-добър за Лукойл бе Девин Грийн с актив от 20 точки и 7 борби, докато Брандън Хийт добави още 16. Центърът Бруно Шундов се отличи с 11 пункта, които обаче не стигнаха на българите за крайния успех.

За домакините Горан Иконич вкара най-много 17 точки. Юре Балажич завърши с 12 точки, а 10 вкара Зоран Драгич.

Водещи

Най-четени