Макларън не желае да променя поведението на Хамилтън 08.09 | 08:04

В отбора не мислят да променят карането на Люис, въпреки инцидентите този сезон с други пилоти

От Краси Киров

МакЛарън няма да изисква от Люис Хамилтън да промени поведението си на пистата, въпреки зачестилите инциденти на британеца през този сезон, които дори му донесоха названието "crash kid" за 2011.

Последните четири отпадания на британеца бяха в следствие на инциденти с други пилоти, което и дори доведе до призив от страна на легендарния Ники Лауда, посъветвал световния шампион за 2008 да почерпи пример от съотборника си Дженсън Бътън и да вкара карането си на пистата в ред.

Водещият състезателен инженер на МакЛарън Фил Прю обаче бе категоричен, че британският тим застава твърдо зад своя пилот и няма да изисква промяна на стила му. Стил, който според Фил Прю, му е донесъл световната титла преди няколко години. Инженерът също така сподели мнение, че основната причина за инцидентите на Хамилтън е силното му желание да догони изявените лидери от Ред Бул.

"Сезонът на Люис е белязан от възходи и падения", коментира Прю. "Той е страхотен пилот, който печели състезания през всеки един сезон, в който се състезава за МакЛарън. Хамилтън винаги атакува здраво. Очевидно той започна сезона с надежди да спечели световната титла, което вече е трудна задача за него. Това от своя страна носи и своите рискове, на което ставаме свидетели в момента", заяви Фил Прю.

"Няма да изискваме от него да се промени. Люис си е Люис, а той постига резултати в следствие на своя агресивен подход. Ние напълно подкрепяме това. Вече сме виждали как това му носи световната титла, което е и главната цел на МакЛарън", допълни Прю.

Водещи