Матеус иска да остане начело на България до 2014-та 25.05 | 12:44

"Желая да водя националния отбор на България до 2014-та и мисля само за това, защото вярвам, че мога да изградя един много силен отбор", каза германският специалист

От Мариян Найденов

Късно снощи в България се завърна националният селекционер Лотар Матеус, който този път пристигна с новата си приятелка - моделът на бельо Йоана Тучинска. Германският специалист говори пред ТV7 за предстоящите срещи на националния отбор и за бъдещите си планове.

"Разбира се предстои ни една много важна квалификация - гостуването на Черна гора. В първата среща загубихме у дома с 0:1 и сега със сигурност всички в отбора сме силно мотивирани да се реваншираме за тази загуба. Осъзнаваме, че този мач е много важен за нас. Идвам сега в София и за финала за Купата на България между ЦСКА и Славия. В състава на ЦСКА има доста национали и искам да видя тяхното състояние.

В събота вечерта, след изиграването на последния кръг от шампионата, ще трябва да определим конкретна група от 22-ма играчи, с които след това ще отлетим на подготовка за остров Корсика, където ни предстои и един приятелски мач. Оттам отлитаме за Черна гора за квалификацията.

Не е проблем, че вземаме в националния отбор играчи, които не са родени в България. Погледнете немския национален отбор. Там имаме толкова много - Месут Йозил, Мирослав Клозе и още много други. Просто трябва да търсим най-добрите възможности за отбора и една от тях е именно Маркиньос.

Нямам контакти за преговори с други отбори. Журналистите и вестниците обичат да използват моето име за заглавията. Аз имам много приятели в Партизан и често се чувам с тях, но дотолкова. Желая да водя националния отбор на България до 2014-та и мисля само за това, защото вярвам, че мога да изградя един много силен отбор.

За първи път съм тук с моята приятелка и тя е за първи път в България. Затова през тези дни ще се опитам да й покажа моят нов дом тук в София", каза Матеус.

Водещи

Най-четени