Матеус уверен, че България може да победи Черна гора 03.06 | 20:42

"Направили сме всичко възможно, за да излезем крайни победители", каза германският специалист

От Мариян Найденов

Селекционерът на националния отбор Лотар Матеус заяви, че той и възпитаниците му са дошли в Подгорица за трите точки, както и че България ще търси реванш за загубата от Черна гора в София. Германският специалист, за разлика от колегата си Златко Кранчар, обаче не пожела да разкрие титулярния състав, с който ще излезе.

"Мачът срещу Черна гора е много важен. Всички знаят ситуацията в момента. Черна гора и Англия се борят за първото място. Те са фаворити за класиране и място в плейофите. Ние не започнахме тези квалификации, така както го направи съперника. Последните мачове имаме еднакъв брой точки. Ние имаме респект от съперника. Идваме жадни за реванш след мача в София. Дошли сме за трите точки", каза Матеус на пресконференцията преди мача.

"Познавам добре футбола в Черна гора. Играл съм с Партизан тук. Не ни очаква приятелски мач, а една много сериозна битка. Направили сме всичко възможно, за да излезем крайни победители", добави наставникът на "лъвовете".

"Мога да ви дам 11 футболисти, но не мога да ви гарантирам дали точно те ще започнат титуляри. Златко Кранчар е много опитен. Хитра лисица. Аз точно за това го харесвам. Уважавам го не само като треньор, а като човек. Единственото сигурно е, че те ще започнат с 11 и ние с 11. Имам моя титулярен състав, но за момента това е достатъчно. Възможно е да си променя мнението и да изглеждам като лъжец", така Матеус обоснова решението си да не обяви титулярния си състав.

Германският специалист коментира и контролата с Кордика, загубена от националите с 1:0. "Доста от информацията за този мач не беше точна. Доволен съм от играта на футболистите. Всички показаха, че искат да са титуляри срещу Черна гора. Не ни интересуваше резултата. Надявам се всички голови положения, които пропуснахме най-вече през второто полувреме във вторник да ги реализираме. Всички футболисти са готови да играят и да започнат като титуляри".

Евроквалификацията между Черна гора и България е утре, 4 юни, от 21:30 часа на стадион "Градски" в Подгорица.

Водещи

Най-четени