Млад французин наказа Барселона на финала за Купата на Каталуния 10.08 | 09:25

19-годишен талант донесе шеста титла в турнира за Еспаньол с хеттрик срещу младоците на Барса

От Михаела Ганчева

Испанският шампион Барселона не успя да се пребори за Купата на Каталуния за пета поредна година след поражението с 0:3 от Еспаньол във финала на 22-рото издание на надпреварата късно снощи.

Младежката формация на европейския клубен шампион, която успя да сътвори обрат срещу втородивизионния Хирона само преди ден, нямаше този късмет срещу "папагалчетата".

Бъдещият шампион нанесе своя удар през второто полувреме, отбелязвайки цели три гола за 25 минути, които не оставиха никакъв шанс на Барселона да мечтае за успеха. В герой за Еспаньол се превърна 19-годишната френска надежда Тиеви Бифума, който наниза и трите попадения в 51-вата, 54-тата и 77-мата минута на финалния двубой.

Младоците на Барса изглеждаха изтощени от американското си турне, което завърши само преди дни, но все пак успяха да се противопоставят на Еспаньол до почивката. Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, но броени минути след старта на втората част талантливият Тиеви започна наказателната си акция срещу "блаугранас". Той откри резултата с техничен удар в 51-вата минута, покачи преднината на "папагалчетата" след страхотен рейд в наказателното поле на съперника и 15 минути по-късно оформи хеттрика си в решителната среща за Купата.

Успехът на Еспаньол изравни отбора по спечелени титли с Барселона, като и двата тима са триумфирали по шест пъти в надпреварата.

Водещи

Най-четени