Предишните собственици на Ливърпул за малко не докарали отбора до фалит 13.10 | 11:03

Изпълнителният директор на Ливърпул Йън Айре разкри, че клубът е бил изправен пред сериозната заплаха да изпадне в администрация, докато е бил собственост на Том Хикс и Джордж Джилет

От Мариян Найденов

Изпълнителният директор на Ливърпул Йън Айре разкри, че клубът е бил изправен пред сериозната заплаха да изпадне в администрация, докато е бил собственост на Том Хикс и Джордж Джилет.

В момента "червените" са притежание на Fenway Sports Group, но има начислени около 450 милиона паунда дългове от Хикс и Джилет, като Айре призна, че се е обмисляло обявяване на администрация.

"Банката имаше право да обяви задълженията ни и да си ги поиска, а по това време нямаше кой да ги покрие, така че можеше да обявим администрация", заяви Айре. "На базата на позицията ни и на обстоятелствата, това бе сериозна заплаха. Не беше това, което искахме, нямаше да подобри положението ни, но беше вариант."

"Това беше във финалните мигове, именно по този път можехме да поемем", продължи Айре и добави, че нестабилната финансова ситуация се е отразила и на играта на отбора, в резултат на което Ливърпул остана извън местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

"Все пак се възстановихме от тази трагедия и сега вървим в правилна посока. В по-добра форма сме в момента и можем да правим по-добър бизнес. Но преди 12 месеца не можехме и да мечтаем да сме толкова напред", завърши Айре.

Водещи