Сани Жекова стартира при лошо време в Сочи 11.02 | 14:47

Сноубордистката вече се запасява с чадъри

От Константин Симидчийски

Лошо време и дъжд очакват първия старт на Александра Жекова на Зимните олимпийски игри в Сочи.

Българката стартира в дисциплината сноубордкрос в неделя (16 февруари), но по всичко изглежда, че спортистите ще бъдат максимално затруднени от атмосферните условия в Русия. Елиминациите при дамите започват в 09:00 часа българско време, а мъжете тези при мъжете започват в понеделник (17 февруари).

Метеопрогнозите в Сочи очакват леки валежи в четвъртък, които в петък ще се увеличат значително. В събота вероятността от дъжд е 90 процента, а в неделя почти 100. При това прогнозите са за силен дъжд до 1800 метра надморска височина, който ще преминава в суграшица и сняг над 2000 метра.

Бащата и личен треньор на Сани Жекова - Виктор Жеков, вече поръча два чадъра за българския лагер. Целта е те да им осигурят малка покрита площ на старта, необходима за подготовка за бордовете. Виктор Жеков носи със себе си мини палатка, но се съмнява, че организаторите ще му позволят да я разтвори на старта и за това приготвя от сега чадъри.

Сани Жекова не е отказала тренировки, нито се е уплашила от трасето, каквито спекулации се появиха вчера в медиите. Тя просто прецени, че не се заслужава да се пробва като тестер на трасето, тъй като не иска да се подлага дори и на най-малък риск преди състезанието в неделя. Тестерите на своя глада проверяват конфигурациите и ако някъде алгоритъмът не е наред може да получат тежки контузии.

Българката не е спирала да тренира по пистите, поддържа форма, всеки ден е във фитнеса и чака с нетърпение да отворят вече коригираното, окончателно подредено и обезопасено трасе за свободните тренировки в четвъртък и петък.

Всички новини за родното участие и българите в Сочи можете да намерите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени