Скиавоне обърна Павлюченкова, Бартоли също на полуфинал 31.05 | 21:26

Шампионката от миналата година показа здрави нерви и надделя над рускиня в тричасова драма

От iNews.bg

Французойката Марион Бартоли продължава прекрасното си представяне пред местната публика на провеждащия се в момента в Париж втори за годината турнир от Големия Шлем - "Ролан Гарос". Днес Бартоли успя да се класира на полуфинал, постигайки победа над Светлана Кузнецова (Русия) с 2:0 сета.

Шампионката от 2009-а година загуби отделните части съответно с 7-6(4) 6-4 и напуска надпреварата, превръщайки се в поредната изненада на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция.

Представянето на Бартоли също е огромна изненада за повечето специалисти и анализатори. Самата французойка често е споделяла, че червените кортове не са най-любимата и настилка и се чувства доста некомфортно на тях. Досега в Париж тя бе играла 10 пъти, като в пет от загуби в първи кръг, а най-доброто и постижение е четвърти кръг през 2007-а година.

В опит да си спечели участие в директен двубой за трофея пък, Бартоли ще трябва да премери сили с шампионката от миналата година Франческа Скиавоне, която по-рано днес успя да се измъкне в почти тричасова драма срещу рускинята Анастасия Павлюченкова, побеждавайки я с 6-1, 5-7, 5-7.

Италианката осъществи страхотен обрат, след като загуби категорично първата част, а във втората изоставаше с 4-1 гейма. След това обаче тя успя да се мобилизира максимално и спечели шест от следващите седем гейма за изравняване на резултата. В решителната трета част пък огромен дух показа рускинята, успявайки да прекъсне серията на вдъхновената Скиавоне, която поведе с 5:1. Стигна се до равенство 5:5, но настоящата носителка на трофея все пак показа по здрави нерви и спечели следващия два гейма, с което си осигури и победата в двубоя.

Вълнуващият  полуфинал между местната любимка Бартоли и най-добрата италианска тенисистка пък ще бъде шести двубой между двете, като до този момент Скиавоне има преднина от с 4-1 победи.

Най-четени