Стоичков герой за ЦСКА срещу Спортист (Своге) 06.08 | 19:58

"Червените" едва едва не загубиха контролата с аматьорите от Своге

От Мариян Найденов

Отборите на ЦСКА и аматьорския Спортист (Своге) завършиха наравно - 1:1 в контролна среща, проведена на базата на "червените" в Панчарево.

Гостите от своге откриха резултата в 65' след точно изпълнена дузпа, а "армейците" бяха спасени от срамна загуба след попадение на Томи Стоичков в заключителните минути на двубоя. Така "армейците" продължават да не познават вкуса както на поражението, така и на победата в България след трите равенства в първите 3 кръга на А група.

Старши треньорът Стойчо Младенов бе заложил предимно на юноши на клуба, а след почивката се появиха още няколко от младите таланти на ЦСКА.

"Армейците" започнаха срещата много активно и можеха да открият резултата още във 2-ата минута, когато новото попълнение Омар Косоко стреля опасно, но бранител на гостите изби, след което топката попадна в Григор Долапчиев, който обаче не намери вратата.

Долапчиев отново бе в центъра на събитията десетина минути по-късно, когато Косоко го изведе сам срещу вратаря на Спортист, но младокът на успя да се възползва. В 20' Допалчиев за трети път бе близо до откриване на резултата, но тогава негов удар от дистанция бе избит с мъка от стража на свогенци.

Един от най-големите пропуски за ЦСКА обаче направи Рангел Абушев в 28-ата минута. След грешка в защитата на Спортист, той се озова с топка в краката в непосредствена близост до вратата на свогенци, но би точно в стража Димитров.

Най-опасното положение за Спортист през първото полувреме бе пропуснато от Борисов в 32-ата минута, след като ударът му бе отразен от вратаря на ЦСКА.

След почивката и двамата треньори направиха по няколко смени, а "червените" продължиха да бъдат по-активния отбор. В 56-ата минута Кировски за малко бе прехвърли вратаря на Своге.

Така се стигна до 65-ата минута, когато гостите изненадващо откриха резултата. Кечев бе съборен в наказателното поле на ЦСКА, а отсъдената за това дузпа бе реализирана от Стоилов.

До края на мача "червените" юноши натиснаха, за да заличат негативния за тях резултат и частично успяха, а в герой за отбора от "Българска армия" се превърна Томи Стоичков, който засече с глава центриране в наказателното поле шест минути преди края на мача (84'), оформяйки крайното 1:1.

Водещи

Най-четени