Стоичков избухна: Колко съдии ще изгорят заради Левски?! 20.04 | 17:36

Камата отново имаше претенции към рефера след поражението 1:2 от Левски

От Даниел Любомиров

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков очаквано изрази претенции към главния съдия Николай Йорданов, който свири на дербито с Левски, загубено с 1:2 на градския стадион в Ловеч.

Най-спорното положение в срещата се случи в 30-ата минута през първото полувреме точно преди "сините" да открият резултата.

Тогава Георги Миланов беше повален в наказателното поле от Ромен Ели, но сигнал за дузпа или нарушение не последва, като евентуално можеше да се покаже и червен картон за "синия" бранител.

Реферът обаче прецени, че няма основания да спира играта, което навлече гнева на Стоичков и лагера на домакините.

"Не може да съм недоволен, независимо от загубата.

Момчетата играха добър футбол и показа на всички как се играе футбол", започна Стоичков, визирайки големия брой положения, които създадоха домакините.

"Ако си искат да играят някакви мачове със Сараево и да си купуват мачове - добре, тяхна си работа", продължи Камата, заяждайки се със съперника.

"Говорим за международни съдии, които за пореден път се подиграха с децата и не уважиха труда им. А ние се опитваме да ги научим на футбол", каза Стоичков, очевидно имайки предвид ситуацията преди първия гол на Левски.

Тогава Георги Миланов се откъсна сам срещу вратаря на "сините" Пламен Илиев, но беше дръпнат от Ромен Ели в наказателното поле. Главният съдия Николай Йорданов обаче прецени, че няма нужда да отсъжда нарушение и да санкционира бранителя на Левски.

"Щом има кръв, има съприкосновение. Колко съдии ще изгорят след мачове на Левски? Колко са, знаете ги. Защото са такива нагли.

Всеки мач на Левски водят по един съдия. Не знам дали може да се гледат в очите. В ситуацията с Миланов се решава мача, ако не знаете. С Локомотив София не дават дузпа. Като гледам какви хора се занимават с футбол, мене ме е срам, че съм играл.

И като дойде конгреса, да ги избират пак тях. И кой позволява такива неща на Левски, тия на Кърниградска (вероятно има предвид централата на БФС). Има нещо гнило в цялата тази работа.

Ако е толкова важно да са шампиони, да им дават титлата и да се приключва. Мене няма от какво да ме е срам. Тях да ги е срам от мачовете със Сараево, с Мура. Това е", завърши ядосаният Стоичков.

Литекс остава на 5-та позиция в класирането с 43 точки и може да изостане на 4 от Ботев (Пловдив), ако "канарчетата" покорят "Надежда" срещу Локомотив (София).

Водещи

Най-четени