Стойчо Младенов подкрепи унижения Петев 09.10 | 16:38

"Иво, заставаме зад теб", заяви треньорът на ЦСКА

От Константин Симидчийски

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов застана твърдо зад Ивайло Петев, който вчера бе публично унижен по време на първата си пресконференция като треньор на Левски.

Двукратният шампион с Лудогорец бе съблечен полугол от нахлули в залата за пресконференции фенове на "сините", като се очаква той да се раздели с вицешампионите.

Стойчо Младенов пък разпространи официална декларация, чрез която осъжда физическото посегателство над своя колега.

 Екзекутора призова и за мерки, които да гарантират, че подобни деяния няма да бъдат извършвани отново в бъдеще.

Ето и пълната декларация на Стойчо Младенов до обществеността:

 До обществеността и институциите в България

Уважаеми Дами и Господа,

трудно намирам думи, с които да изразя възмущението си от посегателството върху колегата Ивайло Петев. Този жесток акт на саморазправа е гавра и поругаване не само с него, а и срещу треньорската професия у нас. Потресен съм! Като обикновен гражданин, като човек цял живот свързан с футбола, и като член на треньорската комисия. Призовавам за незабавна реакция и неподускането на подобен зловещ сценарий, с който и да е колега, където и да е в България.

Опетнено е името на наш треньор! Опетнено е името на наш двукратен шампион! Опетнено е името на един от най-кадърните ни специалисти, който вече е канен на работа и в чужбина. Това е мегаскандал! Г-н Петев, Иво, аз, както и моят Клуб ( мой, защото му принадлежа), заставаме твърдо до теб в този тежък момент. Вярвам, че треньорската гилдия у нас ще направи същото.

Стойчо Младенов

Старши треньор на ЦСКА София

Водещи

Най-четени