Тимът на Jay-Z с ново име и зала в родния квартал на рапъра 27.09 | 12:12

Ню Джърси Нетс става Бруклин Нетс от догодина

От Михаела Ганчева

Отборът от НБА Ню Джърси Нетс ще се сдобие с ново име, което ще дойде в комплект с новата зала на тима през 2012-та година. Основна заслуга за преименуването има световноизвестният рапър и притежател на акции в Нетс - Jay-Z, който съобщи новината на специална пресконференция вчера.

Изпълнителят разкри, че е постигната договорка Ню Джърси Нетс да стане Бруклин Нетс от догодина - на името на прочутия квартал, който ще приюти новата зала на тима от асоциацията. Модерното съоръжение пък ще бъде кръстено "Барклис Сентър" и ще бъде открито на 28 септември 2012-та година със серия от грандиозни концерти на рапъра. Именно Бруклин е родното място на хип-хоп иконата, която може да се похвали с над 26 милиона продадени парчета на територията на САЩ и 50 милиона копия по целия свят.

Jay-Z разкри, че е поставил две условия пред съдружниците си, начело на които стои руският милиардер Михаил Прохоров: отборът някой ден да носи името Бруклин Нетс и той да получи шанс да открие новата арена с концерт, предложения, получили сериозна подкрепа от собствениците на тима.

За разлика от своя добър приятел Леброн Джеймс, който не се поколеба да мечтае публично за титлата в НБА още при присъединяването си към тима на Маями Хийт, рапърът бе по-умерен в шампионските заявки, но обеща, че феновете на тима и жителите на Бруклин ще имат сериозни поводи за радост в бъдеще. Очаква се сезонните билети за мачовете на Бруклин Нетс да достигат впечатляващата сума от 15 400 долара.

Водещи

Най-четени