Три отбора с равни точки начело в две от групите за Евро 2012 05.06 | 10:39

Павлюченко с хеттрик за Русия, Португалия продължава битката с Дания и Норвегия

От iNews.bg

Равенството между тимовете на Англия и Швейцария в група G на Европейските квалификации остана най-изненадващия резултат във вчерашните битки за класиране на първенството в Полша и Украйна през следващата година. Швейцарците поведоха с 2:0 с две попадения на Транкило Барнета, но домакините успяха да стигнат до равенство 2:2, като в края дори имаха всички шансове за пълен обрат.

Новините за Фабио Капело и кампания обаче не бяха съвсем лоши в края на вечерта, тъй като основният конкурент на "Трите лъва" за първото място в групата - тимът на Черна гора не успя да се възползва от грешната стъпка и не и без помощта на българския национален отбор също не взе пълен актив от точки в своя двубой. В Подгорица България и Черна Гора завършиха при равенство 1:1, след като Ивелин Попов донесе точката на нашите, а преди това Джалович бе открил.

Така Англия и и Черна гора имат по 11 точки и заемат съответно първо и второ място в групата. Трети е отбора на Швейцария с пет точки, колкото има и България. На последното място без спечелена точка е състава на Уелс.

В група В Русия победи Армения с 3:1, като единственото хубаво с което ще се запомни този двубой е хеттрика на нападателя на Тотнъм Роман Павлюченко. Във временното класиране Руснаците разполагат с 13 точки, колкото имат и Република Ирландия и Словакия, които постигнаха победи съответно срещу Македония и Андора.

Очаквано в група F Гърция си върна първото място след успех с 3:1 над Малта. Два гола за гърците отбелезя 20-годишният Янис Фетфацидис. В същата група Израел се наложи с 2:1 над Латвия и извади балтийците от битката за първите две места. Гърция е начело с 14 точки, следвана от Хърватия и Израел с по 13.

Отборът на Португалия си върна първото място в група I, макар и само по голова разлика, след като се справи трудно с 1:0 срещу Норвегия. В една от най-интересните групи Португалия, Дания и Норвегия имат по 10 точки от по 5 изиграни срещи. В другата среща Дания надигра Исландия с 2:0 като гост с попадения Ларс Шьоне в 60-ата минута и на Кристиан Ериксен в 75-ата.

Водещи

Най-четени