Фернандо Алонсо призна, че все още живее с болката от 2010 10.11 | 12:05

Броени дни преди предстоящото Гран при от Формула 1 в Абу Даби, двукратният световен шампион Фернандо Алонсо призна, че все още живее с болката от случилото се през 2010, когато загуби титлата именно на пистата "Яс Марина"

От Мариян Найденов

Броени дни преди предстоящото Гран при от Формула 1 на пистата "Яс Марина" в Абу Даби, двукратният световен шампион Фернандо Алонсо призна, че все още живее с болката от случилото се през 2010.

Тогава състезанието в ОАЕ бе последно от календара, като испанският пилот на Ферари стартира със статут на лидер във временното класиране при пилотите.

Последва обаче истински кошмар, в който Алонсо завърши на фаталното за него 7-мо място, до което доведoха изключително трудните условия за извършване на изпреварвания на пистата. Испанецът не успя да запише нужните му за трета световна титла точки, а с короната се окичи асът на Ред Бул Себастиян Фетел.

Дни преди завръщането си на "Яс Марина", Нандо Алонсо призна, че ще изпитва известен дискомфорт на това трасе, имайки предвид случилото се преди година.

"Със сигурност моето завръщане на "Яс Марина" ще бъде най-често задаваният въпрос от страна на пресата", призна испанецът чрез официалния сайт на Скудерията. "Не бих бил честен с вас, ако ви кажа, че няма да ми е малко дискомфортно, когато утре сутрин видя падока за първи път".

"Но скоро след това чувството ще изчезне, правейки място на настоящето. Целта ни в него е да се справим добре през уикенда и в бъдеще. Да извлечем колкото е възможно повече информация, мислейки вече и за следващия сезон.

Би трябвало да е така, защото както в спорта, така и в живота винаги трябва да гледаш напред. Състезанието в Абу Даби през 2010 бе важен етап от моята кариера, като вярвам, че въпреки този лош за мен ден, връзката ми с Ферари стана дори по-силна", добави Алонсо.

Водещи

Най-четени