Цвети Пиронкова: Това беше много добра година за мен 29.10 | 16:00

Пиронкова в интервю за sporta.bg за очакванията си от Турнира на шампионките

От Красимир Киров

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова заяви, че много се вълнува да играе в турнира на Шампионките.

Цвети се надява залата да бъде пълна не само за нейните мачове, но и за всички сблъсъци в турнира. Пиронкова определи съперниците си като равносилни и сподели, че се е срещала с всички от тях. Чаровната българка попадна в една група заедно с рускините Надя Петрова и Мария Кириленко, и китайката Цзе Чжън.

"Смятам, че попаднах в най-приятната група, но това не е от кой знае какво значение, защото виждате, че всички състезателки са много добри. Играла съм срещу всички от тях. Срещу Петрова дори се срещнахме през лятото. Единствено с Кириленко сме играли като бяхме на по 13 години. Със Суе само сме тренирали", сподели чаровната тенисистка пред sporta.bg.

Турнирът на шампионките ще бъде последен за всички тенисистки в края на сезона тази година.

"Определено може да се каже, че има умора. Но това е съвсем нормално. Целият сезон е 10 месеца и е много интензивен откъм турнири и пътувания. Това по-никакъв начин не трябва да ме спре да покажа най-доброто от себе си, защото съм много мотивирана да участвам в този турнир. Все пак той е в България.

Определено се вълнувам да участвам на такъв голям турнир пред родна публика. Участвала съм на по-малки турнири и винаги съм се чувствала много добре. Дори и да има някакво по-голямо притеснение, че съм сред родна публика трябва да го забравя след първия сервис.

Пиронкова говори и за това в каква форма се намира в момента.

"Аз смятам, че се намирам може би в най-добрата си форма в кариерата. Това беше много добра година за мен. Аз също натрупах голям опит. Вече десет години се подвизавам по тенис кортовете. Повечето ми конкурентки са на моята възраст и се познаваме добре.

"Определено се чувствам добре на трева, аз се определям като играч на всички кортове и настилки, защото мога да играя на почти еднакво ниво на всички настилки. Определено ще играя мач за мач и нямам предварителна тактика. Знам какво да очаквам от китайката играх дори преди US Open точно и тогава загубих.

Цвети сподели няколко думи и за зала "Арена Армеец", където ще се проведе турнира.

"Мисля, че залата е много добра. От една страна корта и позициониран много добре. Осветлението е на много добро ниво, защото в много други зали е било прекалено силно и това много ти пречи на високите топки, защото те заслепява. Обикновено състезателите много се дразнят на това, но тук го няма.

Също така добре са направени преградите, трибуните са на добро разстояние от корта. Всичко е добре. Надявам се залата да бъде пълна. За събота и неделя разбрах, че са продадени билетите, надявам се и останалите дни залата да бъде пълна," добави Пиронкова.

Водещи

Най-четени