Цецо Соколов с 33 точки за първа загуба на Тренто 18.10 | 08:38

Италианците загубиха от аржентинския УПЦН на световното клубно първенство

От Краси Киров

Отборът на Тренто с Цветан Соколов в състава си допусна много изненадваща загуба на световното клубно първенство в Бетим (Бразилия).

Четирикратният световен шампион загуби с 2:3 гейма (25:22, 23:25, 22:25, 25:16, 13:15) от аржентинския УПЦН (Сан Хуан) в мач от група А на Мондиала.

Българската звезда на Тренто Цветан Соколов отново бе над всички в този мач и реализира значителните 33 точки. Това обаче се оказа недостатъчно за неговия отбор да се поздрави с победата в този много завързан двубой.

Тренто изоставаше в резултата с 1:2 гейма преди да спечели четвъртия гейм с разлика от 9 точки. Това изглежда подейства успокояващо на италианския тим, но аржентинците се вдигнаха на щурм в последния гейм и успяха да го спечелят с 15:13.

В същата група отборът на Панасоник Пантърс (Япония) победи с 3:1 гейма Кале Мазандаран (Иран).

Така Тренто трябва да победи в последния си мач срещу японския Панасоник Пантърс ако иска да продължи в следващата фаза.

В класирането води отбора на УПЦН с 5 точки пред Тренто (4) и Панасоник Партнърс (3). Решаващият двубой с японците е през нощта на 19 октомври в 2 часа сутринта.

Водещи

Най-четени