Черноморец победи за първи път през сезона 23.09 | 22:15

"Акулите" надвиха с 2:0 Миньор в Бургас

От Даниел Любомиров

Черноморец постигна първата си победа в А група през настоящата кампания, след като надигра с 2:0 гостуващия Миньор пред около 300 зрители на стадион "Лазур" в Бургас.

Това беше последният двубой от 6-ия кръг на Виктория футболно първенство, след който "акулите" вече имат 5 точки и излязоха от зоната на изпадащите. Тимът от Перник обаче остава на последно място с едва 2 пункта, като още търси новия си облик след тежките финансови условия, в които се намира.

Домакините заслужиха успеха си с по-активна игра през целия мач, но имаха щастието да открият резултата в ключов момент – в 45-ата минута нападателят на Миньор Сабри си отбеляза автогол и по този начин до голяма степен пречупи гостите.

В 69-ата минута пък грешка в отбраната на "чуковете" доведе до второто попадение във вратата на Николай Банков, дело на Гаел Нландулу – 2:0.

Само 60 секунди по-рано обаче можеше да се стигне до изравняване на резултата, когато Том центрира в наказателното поле на Черноморец, а Крум Бибишков отправи опасен удар, който срещна напречната греда.

Рамката на вратата попречи и на домакините да отбележат по-ранен гол преди почивката, когато Даниел Младенов опита от около 30 метра да прехвърли Банков, но нацели гредата в 15-ата минута.

Като цяло най-опасният играч на Миньор беше Йордан Юруков, но неговите далечни изстрели не представляваха сериозен проблем за стража Стоян Колев и така перничани останаха без гол при визитата си в Бургас.

Водещи

Най-четени