Станислав Манолев пред завръщане в ПСВ 05.04 | 10:02

Българският национал прави фурор в световните квалификации, като е голмайстор на тима с 3 попадения, кое от кое по-важни

От Мариян Найденов

Станислав Манолев е пред завръщане в ПСВ Айндховен през лятото, пишат медиите в Холандия. Българският национал прави фурор в световните квалификации, като се превърна в един от ключовите футболисти на Любослав Пенев. Досега той няма слаб мач, а на всичкото отгоре е и голмайстор на тима с 3 попадения, кое от кое по-важни.

Манолев напусна ПСВ, след като стана ненужен след идването на наставника Дик Адвокаат. При него бившият футболист на Литекс бе закотвен на резервната скамейка и логично пожела да напусне отбора, за да играе редовно.

Именно с тази цел  през зимата той бе даден под наем на Фулъм, където се събра с Димитър Бербатов. Там обаче ситуацията за Манолев не се подобри, като досега националът има едва 1 мач с екипа на "котиджърс" и то защото титулярният десен бек Заша Рийтер получи травма в последния момент.

Оттогава българинът не попада и в групата на англичаните, а засега Мартин Йол по никакъв начин не показва, че ще разчита на него.

В договора на Манолев има опция да бъде закупен за постоянно от Фулъм през следващия трансферен прозорец, но това е малко вероятно. Бранителят, който показа, че може да играе прекрасно и като крило, има договор с ПСЖ до 2014 г.

В ПСВ имат нужда от свежи сили и през лятото със сигурност ще търсят нови попълнения, вариант за което е и завръщането на Манолев. Като се има предвид обаче, че "филипсите" нямат намерение да се разделят с човека, заради който българина напусна отбора - Дик Адвокаат, то бъдещето за Манолев в Айндховен не изглежда много розово.

Водещи