Българското приложение DOGLAR цели да бъде хит сред кучетата и техните собственици 26.09 | 17:11

Tinder за кучета

От Ивайло Коралски

Хората, които стоят зад DOGLAR, го наричат щастлив, социален и въртящ чевръсто своята опашка. Чисто визуалното излъчване е именно такова – ведро, стилизирано... живо. И да, говорим за специфично дигитално приложение, а не новаторски уроци по йога.

По същество, става въпрос за мобилно приложение, чиято основна цел е да свърза кучетата от цял свят. Казано още по-простичко – своего рода Tinder за четириногите ни любимци.    

Зад идеята стоят дамите Павлина Дешева и Биляна Славейкова, а зад техническата реализация на DOGLAR родната компания DigiMark.

"От ден първи Doglar е тръгнал на няколко мисии, защото вярваме, че може да бъде много повече от мобилно приложение, той може да бъде много полезна за кучкарите платформа. Една от основните ни цели е да бъдем общественополезни и ангажирани с проблемите в общността на кучкарите. Затова работим в синхрон с организации, с които споделяме общи ценности и генерално се стараем да разработим функционалности и стартираме иниацитиви, които да помогнат за по-добрата грижа за домашните любимци. В следващата версия на апа сме предвидили"alert" бутон, с който например можеш да споделиш с останалите стопани за отрова или друга опасност в парка. Отделно започнахме да търсим и споделяме dog-friendly заведенията и други локации в София (засега) като място за срещи на стопани и кучета различно от парковете. Оказа се, че има доста и то такива, където кучетата са повече от добре дошли. А хората много се зарадваха на тази информация.", споделя Биляна Славейкова пред iNews. 

Кучешката социална мрежа предлага удобен за използване интерфейс, чрез който потребителите могат да откриват специфични породи кучета, както и техните собственици.

Така де, какво по-хубаво от това с няколко клика да откриеш приятна компания за ежедневните разходки, както за себе си, така и за твоя лаещ симпатяга.

Нещо повече, родното приложение ще улеснява намирането и на подходящ партньор за вашия домашен любимец, с който да създадат потомство.

1573177

"Сам по себе си Doglar има за цел да добави нов пласт в комуникация между стопаните, да им спести време, да им помогне по-лесно да се търсят и намират помежду си на база различни интереси и предпочитания. По някакъв симпатичен начин дори да ги извади от анонимност и да ги сближи - забавно е, че много често знаеш имената на всички кучета в близкия парк, но не си съвсем сигурен как точно се казваха стопаните им. От бизнес гледна точка през последните години mobile индустрията и тази на домашните любимци бележат много сериозен растеж, ето защо вярваме, че това е най-правилният момент за Doglar да си намери своето място и да стане естествена част от живота на хората с кучета.", допълва Павлина Дешева.  

Към днешна дата DOGLAR е в бета, достъпна за собствениците на iOS устройства. Пълната публична версия на приложението ще се предлага във вариант за iOS и Android

Водещи

Най-четени