Смарт каишка за кучета е по-полезна, отколкото очаквате 14.08 | 13:59

И ще ви струва цяло състояние

От Ивайло Коралски

Към днешна дата съществуват значително количество устройства, чрез които можете да следите своят домашен любимец. Смарт каишката Buddy, обаче, съчетава в себе си няколко полезни елемента в едно.

Първо, LED светлината, която излъчва, ще ви помогне да виждате кучето си дори в непрогледна тъмнина. Каишката съдържа още сензор за температура, тракър за активността и възможност за следене на локацията на кучето.

Устройството е дело на австралийският стартъп Squeaker, който се опитва да събере 285 хиляди щатски долара през Kickstarter, за да стартира производството на кучешкия нашийник.

Последният се свързва със смарт iOS (включително и Apple Watch) или Android устройство посредством Bluetooth. Потребителите могат да начертаят карта, която според тях е безопасна за разходката на кучето им. Когато животното напусне териториите на въпросната, каишката ще алармира за напускането.

Приложението за Buddy дава информация за активността на кучето, хранителния режим, който следва животното и срещите при ветеринарен лекар.

Не на последно място, цветът на LED осветлението може да се променя.

Това обаче не е всичко – на самата каиша има поместен малък OLED дисплей, който показва температурата на кучето, изгорените калории и продължителността на тичането му в рамките на деня. 

Независимо че всичко споделено до момента звучи наистина впечатляващо, за да го получите ще трябва да заплатите немалка сума. В случая говорим за миниум 245 долара. И това е само за Kickstarter частта. При успешна кампания цените ще скочат впоследствие до 325 долара и 405 долара за GPS варианта.

Водещи

Най-четени