Геймърска компания създава сензор, който ще следи за качеството на съня ни 05.11 | 11:22

Сензорът ще бъде прикрепен към леглото

От Пламена Вълчева

Геймърската компания Nintendo разработва над нов проект и той не е свързан с видео игра. Става дума за сензор, който ще се намира до леглото ни и ще следи съня, като дори ще може да дава предложения как да подобрим процеса. 

Устройството ще носи името "Quality of life” и ще представлява сензор, който ще улавя движенията на тялото, дишането и сърдечната честота от леглото.

Създателят на игри се е консултирал с експерти за въпросното устройство и технологичния сензор ще бъде обсъден с медицински лица. Сензорът ще бъде прикрепен до леглото и няма по никакъв начин да пречи на потребителите. 

Патентът ще улавя и температурата в стаята, качеството на въздуха, тъмнината и нивата на шум, с помощта на които ще се опитат да установят как да подобрят сънят на потребителите.

Потребителите ще могат ежедневно да добавят информация за упражненията, които правят, какво ниво кофеин и алкохол поемат с помощта на приложение, което ще оценява техните навици и с времето ще може да осигурява индивидуална обратна връзка с цел подобряване качеството на съня. 

Водещи

Най-четени