Служители на LG обвинени в кражба на секретни OLED технологии 18.07 | 14:23

Samsung обвини преките си конкуренти при OLED телевизорите в систематична кражба на нови технологии

От Георги Георгиев

Корейският производител на дисплеи LG Display обяви във вторник (17 юли), че 11 души, в това число шестима служители на компанията, са били обвинени в кражбата на притежавана от Samsung секретна технология за производството на ново поколение OLED дисплеи, съобщава AP.

Трима от заподозрените са били служители на Samsung Display по времето на кражбата, която се е състояла между 2010 и 2011 г.

От LG официално отричат компанията или някои от нейните служители да са били замесени в кражбата, докато Samsung поддържат версията, че конкурентите им "систематично са крадели дисплейни технологии и са привличали служители на Samsung на своя страна".

В момента и двете компании си оспорват лидерството при създаването на нови класове органични светодиодни дисплеи (OLED). За тях се вярва, че в идните години ще заместят сега ползваните LCD и плазмени дисплеи при телевизорите.

По време на тазгодишното световно изложение на потребителска електроника CES в Лас Вегас LG и Samsung представиха общ прототип на ултратънък 55-инчов OLED телевизор. Моделът, който скоро ще се появи на пазара, ще предлага качество на картината, характерно за съвременните смартфони от висок клас.

Единственият сериозен недостатък на новите телевизори е, че за момента те ще бъдат доста по-скъпи от LCD аналозите им с подобни размери.

Водещи

Най-четени