Таблетите ще доминират изложението в Лас Вегас 05.01 | 13:26

В навечерието на CES 2011 всички говорят за Apple

От Любомир Тасев

Въпреки че производителят на iPad няма да посети Изложението за потребителска електроника CES 2011, в четвъртък той ще представи Mac App Store, а и се говори усилено, че ще пусне версия на iPhone, съвместима с мрежата на американската телекомуникационна компания Verizon, информира Daily Telegraph.

Mac App Store може да предизвика революция в начина, по който купуваме софтуер, а съвместната работа с Verizon ще повиши още повече цената на компанията на пазара.

Когато става въпрос за нови продукти, отново Apple задава тона. На изложението ще се представят цяла плеада конкуренти на iPad. Един от най-добрите таблети, чието име още не се знае, ще бъде показан от Моторола.

Според Сара Ротман Епс, анализатор на Forrester, "таблетите се доказват като част от личния и професионалния начин на живот и като такива ние сме на мнение, че потребителите ще ги сменят с по-нови модели по-често, отколкото персоналните компютри”.

Това звучи като песен в ушите на производителите и най-вече за инвеститорите на Apple:

"С други думи, смятаме, че значителен брой потребители на i-Pad от първо поколение ще си закупят iPad 2, когато излезе тази година,” допълва Епс.

По оценка на главния икономист на Асоциацията за потребителска електроника Шон ДюБравак, повече от 100 нови таблета ще бъдат представени на изложението в Лас Вегас.

Водещи

Най-четени