Apple обича Yahoo! 10.04 | 15:47

Според слуховете се очаква тясно сътрудничество между двете компании

От Александър Бакалов

Всички знаем, че Apple никак не обичат Google и по-точно - тяхното Android подразделение. В светлината на това има известна логика гигантът от Купертино да потърси партньорство с някогашния властелин на онлайн търсенето - Yahoo!

Оказва се, че висши мениджъри от щатските технологични корпорации Apple и Yahoo! са обсъждали начини, по които да си сътрудничат по-засилено в областта на мобилния софтуер. За това съобщава агенция Bloomberg, цитирана от Econ.bg.

Според изтеклата информация изпълнителния директор на Yahoo! Мариса Майер се е срещнала с Еди Кю – старши вицепрезидент на Apple, отговарящ за интернет проектите на компанията. Двамата са дискутирали начини, по които услугите на Yahoo! могат да се интегрират по-дълбоко в мобилната операционна система iOS, която работи върху моделите на iPhone и iPad. За момента тези разговори са неофициални.

След като зае ръководния пост в Yahoo! през юли миналата година Мариса Майер предприе нова стратегия за съживяване на най-големия щатски уеб портал. Така бившият кадър на Google заложи на пренастройването на услугите на Yahoo! за мобилни устройства. Планът на Майер включва и сътрудничество с гиганти като Apple, Google и Facebook, с чиято помощ да се привлекат повече потребители към Yahoo!.

В момента порталът предоставя информация за прогнозата времето и за движението на цените на акциите на борсата, която се появява в съответните iOS приложения. Миналата година двете компании изковаха по-топли отношения, след като спортната секция на Yahoo бе интегрирана в интелигентния гласов софтуер Siri на iPhone.

Водещи

Най-четени