Yahoo! залага на мобилно бъдеще 29.11 | 14:04

Мариса Мейър призовава служителите си да ползват Android, iOS и Windows 8

От Георги Георгиев

Изпълнителният директор на Yahoo! Мариса Мейър вижда бъдещето на компанията си в развитието на мобилните технологии, включително и в снабдяването на служителите със смартфони. Това заяви самата Мейър по време на интервю пред сп. Fortune, което бе публикувано и в CNN Money.

В своето първо интервю пред медия от заемането на поста през юли тази година, Мейър заяви, че призовава служителите си да използват популярните днес мобилни операционни системи като Android, iOS и Windows 8 и да се отърват от своите BlackBerry-та.

"Наистина е важно нашите инженери, специалисти по продажбите и всеки в компанията да разбира Android, iPhone и Windows 8, да добие представа какво се случва там, как да може да участва и да придобие ценен опит", коментира Мейър.

Преминаването към мобилните технологии е "огромна възможност за Yahoo!, тъй като ние предлагаме съдържание, разполагаме с цялата информация, която хората искат да получат през телефоните си", споделя шефката на интернет гиганта.

В интервюто Мариса Мейър обяснява, че Yahoo! няма да правят мобилни картографски приложения, тъй като са се поучили от горчивия опит на Apple. Усилията на Yahoo! ще бъдат насочени върху нещата, които хората искат да видят върху своите смартфони, категорична бе Мейър.

Наред с това онлайн гигантът няма да се конкурира с останалите в области като хардуер и операционни системи. "Когато погледнете какво искат да правят хората на своите телефони, виждате че става въпрос за проверка на пощата, прогнозата за времето, за преглеждане на акциите им на борсата, резултатите от спортни срещи, за гледане на видео, споделяне на снимки и проверка на новините."

"Липсата на част от услугите в портфолиото ни е истинска възможност за нас да си партнираме с други компании", допълва Мейър.

Водещи

Най-четени