Apple ще позволи на потребителите да трият нейните iOS приложения 16.09 | 09:11

Евентуално...

От Ивайло Коралски

От време оно iOS устройствата на Apple съдържат приложения, които много потребители никога не използват. В последното няма нищо лошо, стига споменатите потребители да имаха възможност да премахват ненужния им софтуер. За съжаление в последните няколко години списъкът със задължителни приложения се увеличи значително. Ненужния софтуер в един момент може да се превърне в проблем, предвид факта, че Apple все още продава своите прескъпи смартони с 16 гигабайта рам памет, без възможност за увеличение.

На дигиталния небосклон обаче като че ли се задава лъч надежда. В разговор с BuzzFeed News CEO-то на Apple Тим Кук споделя, че компанията му евентуално "ще намери начин" да премахне ненужните приложения.

Същият допълва, че няма да има възможност за премахване на всички Apple приложения, тъй като това би довело до проблеми с някои iOS устройства.

За съжаление липсва конкретен план кога точно това ще се случи, което означава, че потребителите, които се надяват рестрикцията от страна на Apple да отпадне, могат да почакат доста.

Самото споменаване на подобна идея от страна на гиганта обаче представлява цялостна промяна на позицията на Apple за наличието на техните приложения в iOS устройствата.

Кук иска всички iOS ползватели да са доволни от техните устройства, което все пак дава надежди за евентуално скорошно въвеждане на възможността за премахване на неща като вградения тракър. Така де, кой го използва въобще?   

Водещи

Най-четени