FIFA 13 с грандиозни продажби 01.10 | 13:51

Новият PlayStation също стартира успешно

От Ивайло Коралски

Новото издание на футболната виртуална фиеста FIFA 13 е на път да подобри всички рекорди за продажби на спортни игри.

Само два дни след пускането си в продажба във Великобритания, продукта на Electronic Arts е попаднал в домовете на 1 милиона играчи. Подобни постижения към днешна дата за пазара на Острова са валидни само за още три игри – Call of Duty Black Ops и Modern Warfare 2 и 3.

Още по-интересни са резултатите на FIFA 13 в САЩ, където "сокърът" не е особено популярен спорт.

Там скокът в продажбите спрямо миналогодишното издание на FIFA е с цели 68%, като продадените бройки възлизат на 368 хиляди копия.

С пускането на FIFA 13 скокът в цялостните продажби на видео игри е 196%. 71% от всички продадени игри за последната седмица носят името FIFA 13.

Дори на родния пазар, FIFA 13 се харчи като топъл хляб. Българският представител на Electronic Arts разкри пред iNews, че всички първоначални бройки от играта за модерните платформи са били изкупени, а интересът към FIFA 13 продължава да бъде изключително висок.

За успокоение на желаещите, които все още не са се сдобили с новата версия на виртуалния футболен мастодонт, от днес за родния пазар има допълнително количество бройки.

Според колегите ни от sporta.bg, FIFA 13 представлява масивен скок спрямо предходното издание. Те я наричат най-реалистичният футболен симулатор, който е огрявал телевизорите и мониторите ни.

На второ място в класацията по продажби е чудесното творение на 2K и Gearbox Borderland 2.

Пуснатото миналата седмица поредно допълнение към World of Warcraft, Mists of Pandaria, е на трето място.

Раздвижване има и в хардуерните продажби. Основният виновник за това е пуснатият миналата седмица от Sony нов вариант на PlayStation 3. 500GB-ото чудовище е спомогнало продажбите на платформата на Sony да се покачат с цели 138%.

FIFA 13 и новата конзола на Sony се предлагат и на родния пазар.

Повече за новия PlayStation 3, тук.

Трейлър на FIFA 13, сега:

Водещи