Олимпиадата в Лондон продължава с пълна сила 13.08 | 14:39

Видео играта, базирана на Летните олимпийски игри, окупира челните места по продажби

От Ивайло Коралски

След грандиозния финал на Олимпийските игри в Лондон, множество хора бяха просълзени.

И с право, предвид факта, че домакините се бяха погрижили за вероятно най-безинцидентната и добре организирана Олимпиада за последните няколко десетилетия.

Никакви инциденти, много усмивки, ведро настроение и спортсменски дух.

Е, резултатите на нашите атлети можеха да бъдат с няколко идеи по-добри, но разочароващото ни представяне вече е в миналото.

Или, не е?

Официалната видео игра, базирана на Олимпиадата в Лондон, разработена от японския гигант SEGA, е на пазара и вече три поредни седмици е окичена със златните медали по продажби.

London 2012 – The Official Video Game of the Olympic Games е пред заглавия като Lego Batman 2, The Amazing Spider-Man, Battlefield 3 и Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier.

За последните три седмици първите четири места са окупирани от двете официални заглавия за Олимпиадата и игрите по Батман, пуснати с идеята да съвпаднат с кино премиерата на "Черният рицар: Възраждане".

Просто си представете къде биха хвръкнали продажбите, ако SEGA и Warner бяха комбинирали в едно олимпийските игри и Батман.

London 2012 – The Official Video Game of the Olympic Games включва 45 олимпийски дисциплини, реалистични графики и коментари в реално време.

PlayStation 3 и Xbox 360 версиите са съвместими със съответните моушън контролери за двете конзоли – Move и Kinect. Поддържа се и стереоскопично 3D.

Последните два елемента означават, че играчите ще могат буквално да преживеят виртуалната Олимпиада, изпотявайки се пред телевизионните екрани.

Играта включва и онлайн режим, при който всеки потребител ще може да се състезава срещу други играчи от целия свят.

SEGA е включила и опцията "Национална гордост", която на практика е онлайн режим, в който отделните играчи събират медали за своята родина.

В този ред на мисли London 2012 – The Official Video Game of the Olympic Games е начин поне частично да изтрием разочарованието си от родното представяне и да спечелим значително повече, макар и виртуални, медали за България.

Виртуалната Олимпиада се продава и в българските магазини за развлекателен софтуер.

Трейлърът сега:

Водещи