Galaxy S IV идва през март? 18.09 | 10:58

Официалното представяне на следващата версия на хитовия смартфон на Samsung се очаква през февруари

От Георги Георгиев

Корейският електронен гигант Samsung несъмнено ще се опитва да повтори успеха на своя смартфон Galaxy S III и при следващата версия на популярното устройство, което ще се появи през февруари 2013 г.

Това съобщи BGR News, позовавайки се на първоизточника на непотвърдената информация Koreа Times.

"Samsung са готови да представят следващия смартфон от серията Galaxy – Galaxy S4, в началото на следващата година по време на световния мобилен конгрес в Барселона", е съобщава в статията на Koreа Times официален източник, пожелал анонимност.

Както може да се очаква, новият Galaxy ще бъде най-мощният смартфон на компанията към дадения момент. Моделът вероятно ще разполага с 5-инчов дисплей, двуядрен процесор Exynos и възможност за 4G LTE връзка.

Според анонимния източник Samsung все още не са решили дали да използват гъвкав дисплей за апарата си. Причината за евентуалното забавяне на иновацията е свързана технически и производствени проблеми, които разработчиците все още не са отстранили.

"Samsung иска да запази своя график за пускане на нов продукт всяка година и Galaxy S4 ще бъде първият, който ще успее да се вмести в тази стратегия", съобщава още анонимният източник, който е представител на местна компания, работеща със Samsung.

Според него смартфонът ще претърпи някои промени във външния дизайн, но ще запази популярната си правоъгълна форма със заоблени ъгли.

Според информация вече се водят преговори с големи американски доставчици, като целта е новият Galaxy ще бъде пуснат в глобален мащаб през март.

Водещи

Най-четени