Galaxy Note II може да е с полугъвкав екран? 09.08 | 12:19

Ако се окаже истина, иновацията ще предпазва апарата от счупване при падане

От Георги Георгиев

Новият Galaxy Note II на корейската Samsung може би ще разполага с екран от ново поколение, който ще бъде направен от гъвкава материя. Това сочат слухове, разпространени от корейския интернет сайт IT Times.

Макар и че няма да позволи на апарата да се прегъва на две, материалът, базиран на пластмасов субстрат, ще направи екрана по-устойчив на удари и падане. Така ако изпуснете телефона си върху твърда повърхност, ще има вероятност той да отскочи невредим, вместо да се напука като стъкло, коментират от Mashable.

Ако се окаже вярна, иновацията ще бъде доста полезна за големия дисплей на втората версия на Note, който мнозина определят като хибрид между гигантски смартфон и малък таблет. Сегашната версия на апарата притежава 5,3-инчов екран, процесор на 1,5 GHz и вградена памет от 16 GB.

Oчаква се Samsung да представят официално новия смартфон на 29 август. За момента за него се знае, че ще разполага с 5,5-инчов екран с малко по-добра разделителна способност, както и с 4-ядрен процесор на 1,6 GHz. Евентуалният полугъвкав екран ще бъде съчетан и с други подобрения, които ще направят Galaxy Note II по-тънък и с по-издръжлива батерия.

Появата на Note ще бъде предшествана от повторния дебют на друг дългоочакван продукт на Samsung – таблетът Galaxy Note 10.1. Неговото пускане през изминалата зима бе отложено поради промени, които Samsung извършиха в дизайна и хардуера.

Така реновираният таблет със стилус ще бъде представен официално през следващата седмица на събитие в Ню Йорк.

Водещи

Най-четени