HTC пуска смартфони под Windows Mango 12.10 | 17:38

Моделите Titan и Radar ще влязат в сблъсък с iPhone

От Георги Георгиев

Водещият тайвански производител на смартфони HTC представи в сряда (12 октомври) първите си два мобилни телефона - Titan и Radar, работещи с дългоочакваната софтуерна платформа Mango, съобщава AFP, цитирана от PhysOrg.com. Представянето става седмица след като Apple представиха най-новия си iPhone.

Моделът Titan ще бъде екипиран с 4,7-инчов сензорен екран с две камери – 8 мегапикселова отзад и 1,3 мегапикселова отпред. Radar пък ще разполага с 3,8-инчов екран и 5 мегапикселова камера.

По план Titan трябва да излезе на местния пазар по-късно този месец на цена от близо 620 долара, докато Radar ще струва 455 долара и ще се появи на пазара през ноември.

Microsoft представи мобилната операционна система Mango през май тази година. Тогава от американската софтуерна компания обещаха тя да се стане достъпна безплатно за потребителите на Windows Phone 7 до края на годината. Освен на смартфоните на Samsung, LG и HTC, Mango ще трябва да се появи и на апаратите на новите партньори от Acer, Fujitsu и ZTE.

Телефоните с тази операционна система срещат свирепа конкуренция в лицето на iPhone и на множеството апарати, работещи под Android.

Водещи

Най-четени