Samsung отрече слуховете за Galaxy S IV 19.09 | 09:51

Корейският гигант отрича всякакви планове

От Георги Георгиев

Корейският електронен производител Samsung не желае никой да смята, че в следващите месеци се предвижда пускане на наследник на хитовия смартфон Galaxy S III. Това съобщи технологичният сайт CNET, който откри написано на корейски съобщение в официалния Twitter акаунт на Samsung.

В съобщението се опровергават излезлите по-рано тази седмица слухове, че корейският гигант подготвя пускането на Galaxy S IV през март 2013 г. Те бяха разгласени от местната медия Korea Times, която се позова на анонимен източник от средите на компанията.

Информацията гласеше, че новият Galaxy ще бъде представен по време на международната мобилна конференция в Барселона през февруари. Съобщени бяха и част от предполагаемите му характеристики – 5-инчов екран, двуядрен процесор Exynos и възможност за 4G LTE връзка.

За момента Samsung биха желали да запазят тайната върху вероятния Galaxy S IV максимално дълго, тъй като има сериозен риск потребителите да спрат да си купуват сегашния модел в очакване на по-добро предложение, коментира Джон Чан от CNET.

Водещи

Най-четени